Segítség az induláshoz

 2009.08.25. 12:27

Mit jelent a blogolás?

A blog egy olyan weboldal, amely bejegyzések sorozatából áll. A blogok többsége nyilvános weblapként működik, azaz a begépelt írásokat – ha a szerzője publikálja – bármely internet felhasználó elérheti. Témája sokrétű: lehet egyszerűen egy interneten közzétett személyes, egyéni napló, de lehet egyéni vagy csoportos véleménynyilvánítás. A blogok gyakorlatilag semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkeznek, bár többségük hosszabb-rövidebb, döntően szöveges bejegyzésekből áll.

Blogbejegyzés írása
1) A nutrikid.blog.hu oldalon a jobb felső sarokban a Belépés linkre kattintva lépjetek be a regisztrációnál megadott e-mail címmel és jelszóval.
2) Ezután az Admin linkre kattintva be tudtok lépni a szerkesztői oldalra.
3) Az Új bejegyzés menüpontra kattintva tudtok bejegyzést írni.
4) Ha már készen vagytok, mentsétek el az írásotokat a Ment és bezár menüpontra kattintva - a bejegyzésetek legkésőbb másnapra megjelenik a blogon. Ha még később dolgozni szeretnétek a bejegyzésen, a címbe írjátok bele: "Még nem kész" - és addig nem tesszük közzé.

Javasolt témák
Arra vagyunk kíváncsiak, hogy Nektek mi az elképzelésetek az egészséges életmódról. Ezért azt várjuk tőletek, hogy pl.: készítsetek riportot helyi sportolóval, vagy menjetek ki a helyi piacra és készítsetek összeállítást a zöldségekről, gyümölcsökről, húsokról, írjátok le, hogy mi miért fontos a fejlődő szervezetnek. Készítsetek riportot nagymamával, anyuval, nevelővel, konyhás nénivel stb. Írjátok le, Ők hogyan készítik el egészségesen az ételeket, vagy hogyan főznek a Ti egészségetek megőrzése érdekében. Fontos, hogy ezek az ötletek csak útmutatásul szolgálnak, természetesen minden egyéb, általatok kigondolt és elkészített cikknek, interjúnak, tudósításnak nagyon örülünk, ami az egészséges életmóddal és a helyes táplálkozással kapcsolatos.
Nagyon figyeljetek arra, hogy a pályázatnak tartalmaznia kell minimum egy tudósítást és egy interjút, képekkel illusztrálva.

A pályázatok értékelése
Első körben azt értékeljük, hogy az alap kitételnek megfelelt-e a pályázat. Tehát, egészséges életmódról és helyes táplálkozásról szóljanak az elkészült írások.
Ezt követően ellenőrizzük a kreativitást, majd megnézzük, hogy hogyan sikerült a kivitelezés. A szövegben ne legyen helyesírási hiba Minél ötletesebbek az írások annál nagyobb eséllyel indul a csapatotok a döntőbe kerülésért és a díjakért.
Ugyanis a pályázat során a két legjobb nyomtatott és a két legjobb online pályamunkát beküldő csapat juthat a döntőbe. A négy döntős 2010. januárjában igazi kihívás elé kerül: valódi szerkesztőségi közegben – gyakorlott lapkészítők segítő keze mellett – elkészítik az első Nestlé NUTRIKID Nutrihír Magazint. Figyelem! A döntő során a csapatok tanári segítséget nem vehetnek igénybe a feladat megoldásához!

A pályázat elkészítése során segítséget nyújthat A Piramis Titka c. rajzfilm, valamint a Nutrikid gyerekek és az evés titkai c. munkafüzet! (Mindkét anyag elérhető a www.nutrikid.hu oldalon).

A PÁLYÁZATHOZ JÓ MUNKÁT ÉS SOK SIKERT KÍVÁNUNK!!!

Vissza a főoldalra
 

Címkék: segítség

A bejegyzés trackback címe:

https://nutrikid.blog.hu/api/trackback/id/tr711288000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsenik 2009.09.16. 17:00:03

Hali!!!

Szeretnénk jelentkezni erre a nutrikid-re

3895 Gönc,Károlyi Gáspár Ált.Isk.

Pintér Tamás (Tomco) 2009.09.19. 18:53:33

Szeretnék jelentkezni.

Budapest, 1133 Pannónia Általános Iskola

Vitalit 2009.09.27. 21:45:56

Üdvözöl Mindenkit a Vitalitás csapat! Mi 4. osztályosok vagyunk. 2 lány és 4 fiú. Mindenki más-más egyéniség, van a ki a fociért van oda, van aki az olvasásért, van akit az elektromosságért, van aki a táncért, és van aki a barkácsolásárt van oda.De enni mindnyájan szeretünk.
süti beállítások módosítása