Történt, hogy pár napja a krónikás tanár nénink leporolta a számítógépét, s lám, a monitoron a régebben írt cikkeink jelentek meg. Nosza, szemezgetni kezdtünk belőlük, melyek vágnak most ide a témába.

Íme az eredmény:

Iskolánk szakkörei és versenyei

Iskolánkban idén is nagyon sok szakkör indult a gyerekek szórakoztatására és fejlesztésére.
 
Itt van rögtön a krónikás, amin jól szórakozunk, és megírjuk az iskolai eseményeket a sulifaliújságra. Ezen kívül van színjátszó, ahol mindenki előhozhatja eddig fel nem fedezett képességeit. Amikor éppen nem egy iskolai ünnepélyre vagy a Weöres Sándor Színjátszó Találkozóra készülünk, jókat beszélgetünk és játszunk. Továbbá van még kézműves és gyöngyfűző foglalkozás, ahol a kézügyesség kerül előtérbe. Itt foglalkozunk üvegfestéssel, szalvéta- és egyéb képek készítésével, kis figurák fűzésével. Aztán tömegsport, kosár- és kézilabdaedzés is van, ahol tanulóink felkészülnek a különböző sportversenyekre, vagy egy jót játszhatnak. Az 5. ,6. osztályosok körében népszerű a számítástechnika szakkör, ahol ismerkedhetnek a későbbi tananyaggal és az informatika rejtelmeivel. A matematika foglalkozás lehetőséget kínál a gyerekeknek plusz feladatok megoldására, képességeik fejlesztésére. A sakkot kedvelő diákoknak is van lehetőségük, hogy rendszeresen gyakoroljanak. Két házi verseny is indult, melyek egész tanéven át tartanak. Egyikben a nagy rejtvényfejtők mutathatják meg tudásukat, a másik a történelem rejtelmeibe kalauzolja el az érdeklődőket. A filmklubban pedig érdekes filmeket nézhetnek a tanulók, melyet beszélgetés követ.
 
Örülünk, hogy iskolánk ennyi mindenre lehetőséget ad.

 

 

Az egészségnevelési vetélkedő

 2008. november 27-én délután egészségnevelési vetélkedőt rendeztek az alsó tagozatosoknak. Sok gyerek jelentkezett, így 8 csapatban versenyeztünk. Előzetes feladatként minden csapatnak rajzolni kellett egy képet az egészséges táplálkozásról, amit a vetélkedő elején be is kellett mutatni.

Az első feladat napirend sorba állítása volt, amely nem volt könnyű. A 2. feladatban ételeket kóstolhattunk, és egészséges-mértékkel egészséges-nem egészséges szempont alapján csoportosítottuk. Aztán ki kellett rakni egy képet, darabokból. Majd meghatározások alapján ki kellett találni néhány tisztálkodási eszköz nevét. Az utolsó feladatban célba dobtunk, több-kevesebb sikerrel. A végén a csapattagok kaptak ásványvizet és egy ajándék matricát.

Az eredményhirdetésen gyümölcsöt, gyümölcslevet, joghurtot és más egészséges finomságot lehetett nyerni.

 

 

Műsor a Víz napja alkalmából

Március 20-án az iskola minden tanulócsoportja rendhagyó osztályfőnöki órán vett részt a Víz napja alkalmából. Az iskola aulájában a természetbarát szakkörösök adtak egy rövid műsort, ismertették az alkalom aktualitását, több tanuló furulyázott, verset szavalt. Érdeklődő tanulók szorgalmi feladatként készített plakátjaikat mutatták be a többieknek. Sok érdekességet hallottunk. Gyönyörű természeti képeket láttunk projektoron kivetítve.

Kicsik és nagyok is megérthették éltető elemünk, a víz fontosságát, javaslatokat kaptunk, hogyan óvjuk, védjük, figyeljünk rá. A műsoros óra végén a Dunáról szóló számítógépes bemutatót pedig ámulva néztük végig, követve „Európa kék szalagja” útvonalát a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig.

 

Olimpia Magyarnándorban

2008. október 8-án akadályversenyt rendezett az iskolánk. A program témája az olimpia volt. Nagyon sokat készültünk: indulót írtunk, csatakiáltást találtunk ki, menetlevelet készítettünk és sok mindent megtanultunk az olimpiák történetéről. Ezen kívül volt egy olimpiai lángunk, és szinte mindenkinek volt valamilyen sportfelszerelése: tollas- vagy teniszütő, labda, evező vagy mez.

Az állomások a település utcáin voltak, nyilak jelezték az útvonalat. Úticélunk a sportpálya volt.

Az első megállóban a menetleveleket pontozták. Plusz pontokat kaptunk a fáklyáért, a zászlóért és a kitűzőkért. A fényképezés után elindultunk a 2. állomáshoz. Ott az olimpiai ötkarikát kellett kirakni. Miután teljesítettük a feladatot, továbbindultunk. A 3. állomásnál olimpiai totót töltöttünk ki, a 4.-nél az olimpiai kabalákat csoportosítottuk. Az 5. állomáson kislabda dobásban és 60 méteres futásban kellett teljesíteni.

Miután végeztünk, következett a jól megérdemelt pihenés, sütögetés. Nyársaltunk, több osztály szülők segítségével főzött. Miután elfogyasztottuk az ebédünket, szétszéledtünk , és a pályán játékkal, sporttal töltöttük el az időt. Nagyon jól éreztük magunkat.

 Az eredményhirdetésre október 10-én került sor. Sok csapat örülhetett, mert korcsoportonként adták át a csapattagoknak az ehető aranyérmeket.

 

A régi cikkeinkből elég is ennyi ízelítő, már készülnek az újak is!

Vitamin-kids

 

Címkék: vitamin kids

A bejegyzés trackback címe:

https://nutrikid.blog.hu/api/trackback/id/tr551466415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása