Második interjúnk a zöldég- és gyümölcsfogyasztásról szól. Anyukám, Paróczi Pálné zöldség-gyümölcs és virágüzletet üzemeltet Magyarnándorban. Őt kérdeztem az egészséges életmódról, különösen a zöldségek és gyümölcsök szerepéről az egészséges táplálkozásban.

-Miért fontos a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása?

-Mert a zöldségekben és gyümölcsökben a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek találhatóak. Leginkább ezek azok, melyek erősítik immunrendszerünket, mely megvéd a betegségektől.

-Milyen gyümölcsöket ajánlatos fogyasztani ősszel és télen?

-Ilyenkor az őszi hónapokban érő gyümölcsöket érdemes fogyasztani. Ezek a következők: szilva, szőlő, alma, körte, dió. És a déli gyümölcsök: a mandarin, narancs, banán. Fontos, hogy ezeket napi rendszerességgel fogyasszuk.

-Hogyan készíthetjük el a zöldség- és gyümölcsféléket?

-Készíthetünk belőlük salátákat, savanyúságot. Zöldségekből főzeléket, köreteket, párolva, gyümölcsökből kompótot, befőttet. Mindkettőt süthetjük is. Mindegy, hogy milyen formában, de minden nap be kell illesztenünk az étrendünkbe.

-Köszönöm a beszélgetést.

 

 

 

 

Paróczi Viktória

Címkék: vitamin kids vitamin kids

A bejegyzés trackback címe:

https://nutrikid.blog.hu/api/trackback/id/tr591535228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása