Novemberben egészségnevelési pályázatot hirdettek az egészségnevelési hónap alkalmából. Minden gyerek, aki részt vesz, egy feladatlapot kap, amelyet ki kell töltenie és határidőre le kell adnia. Akinek jól sikerül, kis jutalomban részesülhet az eredményhirdetésen.

A különböző életkorú tanulók más-más feladatlapot kapnak.

A felsősöknek van a leghosszabb és legösszetettebb feladatsoruk. Nekik 4 témakörben kell feleletválasztós tesztet kitölteniük: vitaminok, zöldség-gyümölcs, napsugárzás hatásai, kullancsismeret. Ezeken kívül a káros szenvedélyek egészségromboló hatásait kell bemutatniuk az utolsó feladatban.

A alsósok feladatlapján egy 13+1-es totó szerepel az egészséges táplálkozásról. A másik feladatban pedig táblázatba kell foglalniuk a gyerekeknek, hogy egy adott nap milyen ételeket fogyasztottak, és le is kell rajzolni ezeket a táplálékokat. Az elsősök még ilyen nehéz feladatokat nem tudnak megoldani, így ők színezőt kaptak, amelyen zöldségeket, gyümölcsöket és édességeket kell különválogatniuk.

Aki részt vesz, sok ismeretet szerezhet az egészségről.

Vitamin-kids

Címkék: vitamin kids

A bejegyzés trackback címe:

https://nutrikid.blog.hu/api/trackback/id/tr551537855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása